Naš pristup fotografisanju događaja

Naš pristup fotografisanju događaja

Solutions4you > Blog > Fotografija > Naš pristup fotografisanju događaja

Fotografija događaja se malo razlikuje od izvođenja portreta. Uz događaje, fotograf mora da uhvati detalje, izraze fotografija i interakcije i da predvidi one trenutke koji se jednom u životu događaju. Budući da će se zabava dogoditi samo jednom, važno je da se uhvate dobre fotografije u prvom pokušaju.

Stekli smo lojalnost klijenata kroz bilježenje njihovih posebnih životnih događaja uz autentičan dokumentarni pristup. Volimo da ispričamo njihove priče putem naših jedinstvenih fotografija događaja.
Zaista je posebna stvar kada možete pomoći u očuvanju sećanja ljudi.

Kada se fotografišu različiti događaji poput rođendanske zabave , potrebni su vam očigledni snimci torte, duvanje svijeća, ukrasa, poklona , slavljenika itd..
Ali naš glavni cilj je da budemo fokusirani na porodicu i njihove interakcije.

‘Hvatamo’ trenutke poput izraza zadovoljstva, smijeha, razonode. To su trenuci koje trebate da predvidite kao fotograf, zašto je potrebno dosta iskustva i koncetracije.

Važno nam je da klijenti proživljavaju trenutke i osjete emocije događaja kroz naše fotografije.

Kada fotografišemo zabavu ili porodični događaj, volimo da znamo značenje (povod) proslave ili okupljanja.

Poznavanje istorije i posebnog značenja događaja pomaže nam da predvidimo trenutke koje bi okupljeni članovi željeli da pamte.

CIJENE FOTOGRAFIJA DOGAĐAJA

Cijena naših događaja je višesatno snimanje iz ruke i drona i fotografisanje. Svaki dodatni sat je upola cijene (500 eura snimak + 200 eura fotografije). Dostavimo otprilike 50 fotografija na sat, ali to zavisi od broja ljudi koji pohađaju i broja dece.

Klijent prima sve digitalne datoteke veličine interneta, koje se mogu štampati do 5 × 7, i 8 × 12 bambusovih otisaka ili dva 11 × 14 otisaka po njihovom izboru.

Bez obzira za koji se stil i detalje odlučite za fotografiju događaja, imajte na umu da je čast fotografisati dio nečijeg života. Tradicija, rođendan ili proslava je posebno vrijeme koje zaslužuje da se pamti na autentičan način. Tajna je predviđanje onoga što dolazi i saznanje šta je važno. Uhvatimo one međuprostorne trenutke, te emocije i poseban izgled, one male detalje koje će naši klijent željeti da pamte i za deset godina. Ta pažnja na ono što je važno, je ono što čini svu razliku u stvaranju nezaboravnih fotografija sa zabave.